Konečně je tady jaro!
V tomto článku Vám nabízíme jednoduchý recept na svěží jarní salátek, který se hodí nejen jako samostatné jídlo, ale klidně i jako příloha k masu. A třeba při grilování, když už se venku udělá hezky :).
Jako základ salátu můžete použít rukolu, je chuťově výrazná a k červené řepě mi sedí nejvíce, ale pokud ji nemáte rádi, klidně si dejte třeba polníček :).
Tyto ingredience chuťově skvěle doplní balkánský sýr.
Náročnost: snadné
Čas: cca 20 min
Počet porcí: cca 2
Potřebujete:
2 červené řepy
1 balení rukoly
100 - 150 g balkánského sýru (v e-shopu stačí jedno balení)
1 - 2 velké hrsti vlašských ořechů (opražit)
balzamiko
med
olej
sůl
čerstvě mletý pepř
Očištěnou řepu zabalte do alobalu a dejte do předehřáté trouby péct. Pečte na 200°C asi tak půl hodinky, dokud řepa nezměkne. Poté ji nechte vychladnout, oloupejte a nakrájejte na plátky či větší kostičky.
Do misky dejte rukolu, přidejte nakrájenou řepu, nadrobený sýr a nahrubo nasekané oříšky.
Z medu, balzamika, oleje, soli a pepře udělejte zálivku. Ingredience berte klidně orientačně a udělejte si ji podle chuti, někdo má radši medovější někdo zase radši více balzamika.
Zálivkou zakápněte salát a můžete podávat.